Soorten borstprotheses

Omdat iedere vrouw uniek is, biedt Krimpenfort Lingerie Gorinchem een groot assortiment borstprotheses van alle gerenomeerde merken. Onze mammacare adviseuses leggen op deze pagina het verschil in de soorten borstprotheses uit. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken, zodat u al uw vragen kunt stellen.

Borstprotheses

Zwemprotheses

Prothesebh's

Uitleg soorten borstprotheses

Siliconen borstprothese

Tegenwoordig worden praktisch alle protheses gemaakt van een siliconen-gel, dat lijkt op een natuurlijk weefsel wat de vrouwelijke borst dicht benaderd. Dat net zo beweeglijk is en bovendien net zo zacht aanvoelt. Siliconen is een veelzijdig, huid- en lichaamsvriendelijk materiaal. Het heeft een goede koude- en warmtegeleiding, waardoor het direct de lichaamstemperatuur aanneemt en deze ook weer afgeeft. Het is kleur- en reukloos en gemakkelijk met water en cleanser te reinigen.

De siliconen prothese worde omgeven door een dun, flexibel en stevig vlies van polyurethaan folie. Deze PU-folie is huidvriendelijk en beschermt de siliconen tegen beschadiging door alle soorten elementen die van buitenaf komen, zoals zonnebrandolie, crème, chloor, zout water en zonlicht. De folie is daarnaast zeer elastisch en luchtdoorlatend. Dat wil zeggen dat het lichaamsvocht kan opnemen en ook weer afgeven. Dat maakt het extra belangrijk dat de prothese goed wordt gereinigd omdat er, net als bij de huid, bacterie- en schimmelvorming kan ontstaan. Dus net eender als je eigen lichaam de prothese iedere dag met de hand onder lauw water en cleanser wassen. Met een zachte handdoek afdrogen en de prothese is weer klaar voor gebruik.

Alle technieken die door de fabrikanten voortdurend aan de nieuwste ontwikkellingen worden aangepast, dienen slechts één doel: vrouwen over de hele wereld te helpen zich weer vrouw te voelen na een borstoperatie. Een goede borstprothese helpt uw zelfvertrouwen te herwinnen en weer actief aan het leven deel te nemen.

Lichtgewicht borstprotheses

Er bestaan ook zogenaamde lichtgewicht protheses. Deze zijn vooral geschikt voor vrouwen die een grote cupmaat hebben of bij wie het gewicht van een normale prothese problemen oplevert, zoals bijvoorbeeld schouderklachten.

Contactprotheses

De contactprothese is een siliconen prothese met een speciale ‘plaklaag’, die direct op de huid bevestigd wordt. Het is over het algemeen een lichte prothese. De contactprothese kan pas zes tot twaalf maanden na de operatie aangeschaft worden. De contactprothese is vooral geschikt voor vrouwen met een kleinere cupmaat, een egaal wondgebied en een stevige huid.

Deelprotheses

Deze prothese is geschikt voor vrouwen die een borstsparende behandeling hebben ondergaan. De deelprothese is ook gemaakt van siliconen. Er bestaan veel verschillende vormen en maten. De deelprothese wordt op de geopereerde borst gelegd en gesteund door de beha. Zo wordt de contour van de borst zo goed mogelijk gevormd en zul je je weer zeker voelen, ook in nauwsluitender kleding. 

Zwemprotheses

Badmode vereist andere specificaties dan lingerie. De siliconenprotheses zijn omhuld met een sterke polyurethaanfolie waardoor deze ongevoelig zijn voor chloor en zout water. Het hogere decolleté en de armuitsnijdingen zijn aangepast aan de prothese. De ingenaaide cupvoering en de ondercupband zorgen voor optimale steun en de prothese hoesjes zijn voorzien van een onopvallende opening aan de zijkant. Siliconenprotheses zijn chloorwaterbestendig, maar er bestaan ook speciale zwemprotheses. Deze zijn doorgaans wat lichter, omdat zwemkleding minder steun geeft dan een gewone beha.

Liever persoonlijk advies?

Onze openingstijden


maandag 09:30–17:30
dinsdag 09:30–17:00
woensdag 09:30–17:30
donderdag 09:30–21:00
vrijdag 09:30–17:30
zaterdag 09:30–17:00
zondag Gesloten

Mail ons

info@krimpenfortlingerie.nl

Of vul het contactformulier in:

4 + 10 =

Bel ons

Wij horen graag van u:

0183-631765

Of via WhatsApp:
06-13486666

Adres

Gasthuisstraat 38
4201 JR Gorinchem